Siirtymätyöntekijän tarina

Viimeisin siirtymätyöpaikkani on ollut päiväkodin keittiö. Olen työskennellyt siellä noin puoli vuotta. Työ alkoi jo tammikuussa ja lopetin työrupeamani lokakuun lopulla. Töitä ei ollut huhti- heinäkuun aikana, johtuen koronasta. Tein töitä maanantaisin ja tiistaisin. Työ on aamuaikaan klo 7-10, joten aikaisin saa herätä. Heräsin näinä aamuina klo 4, koska en halua aamulla töihin lähtö kiirettä. Matkaa tulee töihin 18km. Menin töihin omalla autolla, koska bussit eivät meiltä kulje noihin aikoihin. Viime talvena kun aloitin työt olikin leuto talvi ajella. Taisi olla kaksi loska aamua, muuten oli noin 4-6 astetta lämmintä. Pakkasaamut olivat harvassa. Auto oli aamulla rapun vieressä, sen kun hyppäsin autoon. Kuudelta lähdin, olin noin puoli seitsemän aikaan töissä. Työn aloittelin pikkuhiljaa klo 6:45.

Työhöni kuului aamupalakärryjen kattaminen ja leipien laitto. Työpaikalla on siivoamassa toinen työntekijä ”Milla”, joka siirtyy keittiöön töihin minun jälkeeni. Mitä tekisimmekään ilman Millaa. Häneltä voi kysyä jos tulee jokin pulma. Milla laittoi puuron kiehumaan klo 6.30 ja minä sitä sitten aina ohi mennessäni hämmensin ja suolan lisäsin. Puuroa keitellään kahden kattilan voimin noin 10l. Tietty jos menee kaikki pieleen on muropäivä..ei oteta paineita! Kun hoitajat ovat hakeneet aamupalakärryt, on ansaitun puolen tunnin tauko. Sitten alkaa tiskikone käymään.

Tiskatessa on vähän kiire mielestäni, että hikeä yleensä pukkaa. Tyhjennän vielä aamun lopuksi kompostiastiat ja sitten työpäivä on päätöksessään. Kotona käyn yleensä päivälevolle, koska olen jo aamupäivästä kotona ja meillä on hiljaista, kaikki on koulussa/töissä.

Työilmapiiri on työpaikalla hyvä. Työstä saa kiitosta, joka kerta kärryt tulee takaisin kiitoksien kanssa. Kerran sain laittaa yksin aamupalan puuroineen, koska Milla ei ollut paikalla. Silloin kehuttiin, että hyvä tänäkin aamuna saimme puuroa ja hienosti katetut kärryt. Työ on mielestäni sopivan haastavaa ja mukavaa. Työ ei ole myöskään ruumiillisesti minulle liian raskas. Työ on myös ollut kuntouttavaa, huomaan. On ollut mukava mennä töihin aamuisin ja olen tuntenut, että olen yhteiskunnalle tarpeellinen.

-Nina

%d bloggaajaa tykkää tästä: