Villiyrttiresptejä

Pihlajanlehtijuoma

4-5 l pihlajanlehtiä

5 l vettä

50 g sitruunahappoa

500 g sokeria

Huuhdo lehdet. Kaada lehtien päälle kiehuvan kuuma vesi.

Anna jäähtyä. Lisää sitruunahappo ja anna juoman maustua seuraavaan päivään viileässä.

Siivilöi juoma ja sekoita joukkoon sokeri.

Tarjoa juoma kylmänä ja sopivasti vedellä / kuplavedellä laimennettuna.

Juoman voi myös pakastaa.

Nokkospesto

1 l tuoreita nokkosia TAI 1-2 dl kuivattuja (ei tarvitse liottaa)

n. 1 dl               auringonkukansiemeniä tms.

1-2                    valkosipulinkynttä

n. 2 rkl              sitruunamehua

n. 2-3 rkl          parmesaaniraastetta

½-1 dl               öljyä

                          mustapippuria, suolaa

Tuoreet nokkoset käytetään kiehuvassa vedessä n. 10-20 sekuntia. Valutetaan ja jäähdytetään.

Kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseutus sauvasekoittimella.

Maistele ja annostele ainesten määrät oman makusi mukaan.

%d bloggaajaa tykkää tästä: