Pihlajanlehtijuoma
4-5 l pihlajanlehtiä
5 l vettä
50 g sitruunahappoa
500 g sokeria
Huuhdo lehdet. Kaada lehtien päälle kiehuvan kuuma vesi.
Anna jäähtyä. Lisää sitruunahappo ja anna juoman maustua seuraavaan päivään viileässä.
Siivilöi juoma ja sekoita joukkoon sokeri.
Tarjoa juoma kylmänä ja sopivasti vedellä / kuplavedellä laimennettuna.
Juoman voi myös pakastaa.
Nokkospesto
1 l tuoreita nokkosia TAI 1-2 dl kuivattuja (ei tarvitse liottaa)
n. 1 dl auringonkukansiemeniä tms.
1-2 valkosipulinkynttä
n. 2 rkl sitruunamehua
n. 2-3 rkl parmesaaniraastetta
½-1 dl öljyä
mustapippuria, suolaa
Tuoreet nokkoset käytetään kiehuvassa vedessä n. 10-20 sekuntia. Valutetaan ja jäähdytetään.
Kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseutus sauvasekoittimella.
Maistele ja annostele ainesten määrät oman makusi mukaan.

